Business continuity i disaster recovery

Katastrofe su stvar slučaja. Kontinuitet vašeg poslovanja ne mora da bude.

Preuzmite


Nepredviđeni incidenti se često dešavaju - statistika kaže da je 54% kompanija imalo prekide u poslovanju u trajanju od najmanje osam sati. Uprkos tome - kada je u pitanju zaštita IT sistema - u mnogim kompanijama i dalje vlada status kvo: sve dok sistemi ne prestanu da rade, i dok se osete ozbiljne posledice.
Mainstream Disaster Recovery rešenja, kao ključan element Business Continuity plana, vam pomažu da rešite ove izazove, ali i da modernizujete svoje IT sisteme i postavite fleksibilne temelje za rast vaše firme koristeći potencijal cloud tehnologija.

Zaštitite svoj biznis od zastoja i gubitaka

Zajedno sa vama, Mainstream eksperti će definisati ciljeve za umanjenje rizika, zaštitu ključnih IT sistema i optimizaciju vašeg IT okruženja, vodeći vas kroz čitav proces: planiranja, implementacija, testiranja i upravljanja Disaster Recovery rešenjem na cloudu.

Disaster Recovery

Osigurajte dostupnost kritičnih podataka i servisa uz prilagođeno Disaster Recovery rešenje. Smanjite potrebu za fizičkom infrastrukturom, optimizujete troškove i nastavite svoj digitalni razvoj na pouzdanim temeljima.

PROČITAJTE VIŠE
Mainstream Enterprise Cloud

Naša Enterprise Cloud platforma je efikasno rešenje za premeštanje IT infrastrukture u cloud koje unapređuje sigurnost i pouzdanost sistema, a korisnicima pruža fleksibilnost u skaliranju IT resursa.

Pročitajte više
Optimizacija IT infrastrukture

IT infrastrukturakao neophodna osnova IT-ja predstavlja važnu komponentu za uspešno i efikasno poslovanje kompanija. Optimizacija IT infrastrukture može u velikoj meri rešiti izazove produktivnosti, inovacija, sigurnosti i kvaliteta.

Pročitajte više

Business Continuity VS Disaster Recovery

Današnjem poslovanju je neophodno i jedno i drugo, a koja je razlika?

Business Continuity

Efikasna implementacija Business Continuity plana štiti vaše celokupno poslovanje od potencijalnih pretnji. Pažljivo definisan plan će adresirati kritične poslovne funkcije koje moraju ostati operativne i dostupne u slučaju kriznog događaja kako bi vaš biznis neometano funkcionisao. Takođe, Business Continuity plan će definisati alernativne poslovne procese u segmentima visokog rizika, koji se razlikuju od kompanije do kompanije.

Disaster Recovery

Disaster Recovery plan je ključan element Business Contunity plana, sa fokusom na organizacione IT sisteme i servise. Adekvatan plan će definisati neophodne korake za oporavak ključnih sistema ukoliko dođe do prekida u radu. Ovi koraci uključuju i vraćanje podataka i procesa na primarne sisteme nakon što je incident saniran.

Business Continuity plan template

Kako da budete spremni i za najgori scenario?

Studija slučaja – AIK banka

Ako dođe do katastrofe, ključno je da vaši sistemi i podaci budu zaštićeni u skladu sa vašim specifičnim potrebama, procesima i zahtevima vaše industrije. Zbog toga je naš pristup implementaciji Disaster Recovery plana usko prilagođen svakom klijentu. Za primer iz prakse, pročitajte studiju slučaju i saznajte kako je AIK banka uz Mainstream Disaster Recovery rešenje hostovano na Enterprise cloud platformi postigla:

  • Unapređenje IT sistema u skladu sa definisanim tehnologijama i poslovnim procesima
  • Pouzdano i optimalno Disaster Recovery rešenje u izolovanom okruženju
  • 40% manje troškove IT infrastrukture

Saznajte više

Zašto Mainstream

Tier 3 data centri u Srbiji i 24×7 stručna podrška

Disaster Recovery rešenja prilagođena vašim poslovnim potrebama

Kompletna usluga: od analize preko dizajna, razvoja, implementacije, testiranja i upravljanja DR rešenjem.

Premuzimanje odgovornosti za dostupnost i funkcionisanje servisa u okviru dogovorenog SLA-a.

Zakažite konsultaciju

Konsultujte se sa našim stručnjakom

    Popunite formu