E-commerce hosting: najčešće greške 1/3

E-commerce hosting: najčešće greške 1/3

Kada je reč o hosting rešenju za vaš e-commerce vebsajt, teško je da možete sebi da priuštite propuste. Budući da je u ovom kontekstu sajt osnova funkcionisanja svih poslovnih operacija i glavna tačka kontakta mušterija sa vašim brendom, izuzetno je važno da odaberete pouzdan hosting i obezbedite najbolje moguće iskustvo onlajn kupovine.

Međutim, usled nedostatka pravih informacija, vlasnici e-commerce kompanija često donose pogrešne odluke koje ih koštaju novca, ali i reputacije. Istina je da se na greškama uči, ali je uvek bolje učiti na tuđim greškama, zar ne?

Danas vam skrećemo pažnju na prvu od tri najčešće hosting grešake iz e-commerce sveta koje valja izbeći.

#1 Nedostatak razumevanja za razlike koje postoje između više opcija hosting rešenja

U Srbiji, hosting se još uvek posmatra kao sporedna stvar u poslovanju. Usled toga, često se dešava da njegovo nepotpuno shvatanje ima ozbiljne posledice po kompaniju. Kao i u slučaju ma kog proizvoda ili usluge, postoji više nivoa ili rangova hostinga. Međutim, samo je onaj izbor koji stvarno odgovara vašim potrebama pravi izbor.

Rukovodioci kompanija umeju da pogreše pri izboru hostinga i to najčešće iz želje da izbegnu nepotrebne troškove. Vremenom se dešava da jeftinije ipak ispadne skuplje, jer neadekvatan hosting može naneti veliku štetu i neplanirane troškove. Takođe, nepromišljene odluke da se svi resursi dodele jednom serveru mogu napraviti veliki porblem ukoliko takav server prestane da radi. Dakle, ovde je neophodan element redundancije, tj. mora postojati dodatni server u sklopu data centra na kojem se vrši replikacija podataka i koji igra ključnu ulogu u backup-u.

Treba razumeti da se e-commerce kompanije susreću sa ozbiljnim IT izazovima, usled visokog broja poseta i transakcija koje se obavljaju direktno putem sajta. Ukoliko infrastruktura nije skrojena tako da pruži visoku bezbednost, stabilnost i stalnu dostupnost pod takvim teretom poslovanja – postoji realna mogućnost da dođe do pada servera i downtime-a, pa prema tome i do gubitka novca.

Kako prevazići ovu grešku?

Treba pronaći pouzdanog hosting partnera radi analize sveukupnih troškova i poslovnih potreba, čime eliminišete kasnije probleme. Rešenje mora da odražava balans između poslovnih, finansijskih i infrastrukturnih potreba. Pritom, treba imati u vidu da odgovarajuće i kvalitetno hosting rešenje visokih performansi nije neminovno i skuplje.

Nedovoljno razumevanje različitih rešenja je osnovna grešaka prilikom odabira hosting rešenja za vaš e-commerce, međutim nije i jedina. U narednim objavama upoznaćemo vas i sa ostalim problemima na koje možete naići. Ukoliko želite da bez prepreka unapredite svoje e-commerce poslovanje i informišete se o našim uslugama, javite nam se na business@mainstream.rs za besplatne konsultacije.

Nastavite sa čitanjem:

E-commerce hosting: najčešće greške 2/3

Prijavite se na Newsletter

Ukoliko želite da dobijate relevantne vesti i nove blog tekstove ostavite svoj kontakt.


Autor
Avatar
Nikola Blaževski

Podelite

Povezani članci

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

    Popunite formu

    captcha