Cloud za banke i osiguravajuća društva

Nova očekivanja korisnika. Nove bezbednosne pretnje. Nove regulative. U svetu “novog”, svaka kompanija u finansijskom sektoru mora da se prilagođava promenama i ubrza svoju transformaciju ka digitalnom poslovnom modelu kako bi osigurala svoju poziciju na tržištu.

Ubrzajte prelazak na cloud

Bilo da želite da unapredite postojeću infrastrukuturu i procese ili da uspostavite okruženje za razvoj novih finansijskih servisa, Mainstream vam pomaže da na najefikasniji način iskoristite potencijal cloud tehnologija.

1 Cloud strategija

Bez obzira koji tip cloud rešenja želite, pomoći ćemo vam da definišete funkcionalnu i dugoročno isplativu cloud strategiju koja ispunjava zahteve vašeg poslovanja, a istovremeno obezbeđuje regulatornu usklađenost.

2 Cloud migracija

Naš sistemski pristup migraciji uključuje podršku u svim fazama – od analize vaših IT sistema i operacija preko procene rizika, testiranja i puštanja u rad cloud okruženja do migracije vaših aplikacija i podataka.

3 Cloud management

Naši sertifikovani inženjeri upravljaju vašim cloud okruženjem kako bi vaši core sistemi i podaci bili uvek zaštićeni i dostupni 24-7. Kroz prokativno upravljanje, pomoći ćemo vam da optimizujete svoje cloud okruženje i smanjite troškove.

Zašto Mainstream?

Multicloud rešenja

Izaberite i integrišete optimalna cloud rešenja, i “otključate” prilike za digitalizaciju svoje banke.

Naš pristup cloudu je holistički, sa fokusom na stvaranju vrednosti – bez obzira na izbor cloud modela ili provajdera.

Uz partnerstvo sa vodećim javnim cloud provajderima – Amazon Web Services, Microsoft Azure i Google Cloud – i Mainstream Enterprise Cloud platformu, omogućavamo vam da iskoristite tehničke i komercijalne mogućnosti različitih platformi. Ukoliko je potrebno, pomažemo vam da integrišete različita cloud rešnja i uspostavite kompletnu bezbednost na vašem cloud okruženju.

Regulatorna usklađenost i sigurnost podataka

Podaci su vaš najvažniji resurs. Budite sigurni da su uvek zaštićeni.

Zahvaljući saradnji sa velikim brojem finansijskih institucija, Mainstream razume specifičnosti regulatornog okruženja, kao i izazove koji se tiču rizika i propisa za čuvanje i bezbednost informacija.

Takođe, naša Disaster Recovery usluga je dizajnirana da obezbedi regulatornu usklađenost, pouzdanost i sigurnost ključnih sistema i podataka. Svi Mainstream data centri poseduju Tier 3 sertifikate, uz 24-7 monitoring a naš Service Level Agreement (SLA) garantuje dostupnost vašeg sistema.

Studija slučaja

AIK Banka studija slučaja

AIK Banka, kao jedna od vodećih banaka u Srbiji, fokusirana je na izgradnju dugoročnih odnosa baziranih na sigurnosti i poverenju. Svaki minut nedostupnosti sistema predstavlja rizik za realizaciju prihoda, produktivnost i reputaciju među klijentima. Menadžment AIK banke prepoznao je neophodnost unapređenja i optimizacije postojećeg disaster recovery rešenja.

Pogledajte studiju slučaja

AIK Banka, kao jedna od vodećih banaka u Srbiji, fokusirana je na izgradnju dugoročnih odnosa baziranih na sigurnosti i poverenju. Svaki minut nedostupnosti sistema predstavlja rizik za realizaciju prihoda, produktivnost i reputaciju među klijentima. Menadžment AIK banke prepoznao je neophodnost unapređenja i optimizacije postojećeg disaster recovery rešenja.

Pročitajte više
Data centar ekosistem

Izaberite hosting lokaciju u Srbiji ili unutar EU.

Zahvaljujući regionalnoj mreži koju čini 3 data centra u Srbiji i 5 data centara u zemljama Evropske unije, Mainstream svojim klijentima nudi brojne opcije za hosting infrastrukture i aplikacija u cloudu.

Kao partner za cloud transformaciju bankarskog sektora, svesni smo koliko je lokacija važna finansijskim organizacijama. Naši strateški raspoređeni data centri odgovaraju na potrebe regionalnih banaka, pružajući najviši nivo dostupnosti i redundanse, uz mogućnost agilnog uspostavljanja operacija na alternativnoj lokaciji (failover).

Pouzdan start

Ubrzajte put ka cloudu, uz podršku specijalizovanog partnera.

Kao kompanija sa 100% fokusom na cloud, donosimo tehničku izvrsnost i višegodišnje iskustvo u inovaciji legacy sistema i procesa za preko 200 klijenata.

Bez obzira u kojoj fazi transformacije se nalazi vaša banka, uz Mainstream podršku možete da budete sigurni da će prelazak na cloud proteći glatko i bez rizika, kao i da će vaši sistemi biti optimizovani za performans, inovaciju i kontrolu troškova.

Besplatne konsultacije

Iskoristite potencijal cloud tehnologija uz podršku našeg stručnog tima.

Kontaktirajte nas

Cloud rešenja za banke i osiguravajuće kuće

Cloud strategija

Uz dokazane benefite primene cloud tehnologije, sve je veći broj kompanija i u Srbiji koje žele da iskoriste njihove prednosti. Izazovi koji se javljaju prilikom realizacije potiču ne samo od tehnoloških zahteva, već i od poslovnih procesa, procedura i pravilnog planiranja i realizacije migracije. Naš tim je spreman da Vas podrži svojim iskustvom i vodi kroz sve korake prelaza na cloud.

Pročitajte više
Mainstream Enterprise Cloud

Naša Enterprise Cloud platforma je efikasno rešenje za premeštanje IT infrastrukture u cloud koje unapređuje sigurnost i pouzdanost sistema, a korisnicima pruža fleksibilnost u skaliranju IT resursa.

Pročitajte više
Public cloud

Iskoristite prednosti public cloud platformi Amazon Web Services, Microsoft Azure i Google Cloud za svoje poslovanje. Naši AWS, Azure i Google Cloud stručnjaci specijalizovani su za cloud management i DevOps servise u skladu sa vašim poslovnim potrebama.

Pročitajte više
Disaster recovery

Osigurajte dostupnost kritičnih podataka i servisa uz prilagođeno Disaster Recovery rešenje. Smanjite potrebu za fizičkom infrastrukturom, optimizujete troškove i nastavite svoj digitalni razvoj na pouzdanim temeljima.

Pročitajte više
Managed servisi

Naši managed servisi pomažu u podizanju efikasnosti vašeg svakodnevnog poslovanja. Kroz našu tehničku ekspertizu i usluge dobijate sigurnost, fleksibilnost i efikasnost IT operacija, uz stalnu podršku i savet ekseprata za unapređenje vaše infrastrukture i IT sistema.

Pročitajte više
Data servisi

Mainstream data servisi doprinose stvaranju vrednosti za vašu kompaniju kroz pametno upravljanje podacima putem Microsoft Power BI i/ili Data lake rešenja.

Pročitajte više

Saznajte više

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

    Popunite formu

    captcha