Cloud za proizvodne kompanije

Industrija 4.0 i novi izazovi u uslovima krize otvaraju niz pitanja u proizvodnom sektoru. Kako optimizovati lanac snabdevanja i smanjiti troškove? Kako prevazići zastoje u radu? Gde pronaći rešenja za pametnu proizvodnju, automatizaciju i ubrzanje inovacije?

Transformišite ključne operacije i unapredite kvalitet poslovanja na cloudu

Fokus na razvoju

Cloud infrastruktura omogućava razvojnim timovima da se posvete dizajnu novih proizvoda umesto održavanju postojećih IT rešenja. Uz visokoperformantno okruženje, optimizovan CPU i skaliranje po potrebi, vaša kompanija može da:

 • Brže uskladi poslovanje sa zahtevima tržišta
 • Efikasnije koristi IT resurse i kontroliše troškove
 • Smanji ulaganja u fizičku IT infrastrukturu.

Poslovni kontinuitet

Moderna industrija uključuje interkonektivne proizvodne lance: najbolji partneri su oni koji obezbeđuju pouzdanu isporuku i 24×7 dostupnost usluga. Mainstream cloud rešenja pomažu vašoj kompaniji da unapredi rezilijentnost poslovnih operacija uz:

 • Visokodostupnu, performantnu IT infrastrukturu
 • Podršku za rešavanje tehičkih problema u realnom vremenu
 • Razvoj personalizovanog Disaster Recovery plana na cloudu.

Nove biznis aplikacije

Iskoristite cloud da osnažite svoje poslovanje uz aplikacije i servise, čije upravljanje je suviše kompleksno na on-premise sistemima, kao što su Data Lake i napredna analitika. Možemo da vam pomognemo da:

 • Uspostavite adekvatno cloud okruženje za nove aplikacije
 • Ubrzate primenu i stvaranje vrednosti od IT rešenja uz stručnu podršku
 • Primenite “data-driven manufacturing”: korišćenje podataka za planiranje operacija, optimizaciju proizvodnog lanca, distribucije i prodajnih aktivnosti.

Besplatne konsultacije

Preko 200 klijenata je modernizovalo svoju IT infrastrukturu, unapredilo bezbednost i performanse sistema uz Mainstream cloud rešenja i podršku. Budite među njima.

Kontaktirajte nas

Pametna proizvodnja u digitalnom svetu

Za srednje i velike proizvodne firme, adopcija cloud rešenja je uveliko počela. Danas, više nego ikada, ta rešenja uključuju fleksibilne biznis aplikacije koje rešavaju specifične izazove proizvodnje na finansijski isplativ način.

Od ERP rešenja u cloudu do napredne automatizacije i prediktivne analitike, Mainstream Marketplace proizvodnim kompanijama donosi najkvalitetnije cloud aplikacije na lokalnom tržištu, uz vrhunski nivo bezbednosti.

Mainstream Marketplace vam omogućava da se fokusirate na optimizaciju proizvodnje umesto na održavanje hardvera i softvera. Kompletna podrška koju dobijate kroz ceo proces pomaže da se ubrza digitalizacija i dostigne viši nivo efikasnosti od onog koji pružaju prevaziđeni legacy sistemi.

Cloud rešenja za vašu industriju

Mainstream Enterprise Cloud

Naša Enterprise Cloud platforma je efikasno rešenje za premeštanje IT infrastrukture u cloud koje unapređuje sigurnost i pouzdanost sistema, a korisnicima pruža fleksibilnost u skaliranju IT resursa.

Pročitajte više
Public cloud

Iskoristite prednosti public cloud platformi Amazon Web Services, Microsoft Azure i Google Cloud za svoje poslovanje. Naši AWS, Azure i Google Cloud stručnjaci specijalizovani su za cloud management i DevOps servise u skladu sa vašim poslovnim potrebama.

Pročitajte više
Disaster recovery

Osigurajte dostupnost kritičnih podataka i servisa uz prilagođeno Disaster Recovery rešenje. Smanjite potrebu za fizičkom infrastrukturom, optimizujete troškove i nastavite svoj digitalni razvoj na pouzdanim temeljima.

Pročitajte više
Data servisi

Mainstream data servisi doprinose stvaranju vrednosti za vašu kompaniju kroz pametno upravljanje podacima putem Microsoft Power BI i/ili Data lake rešenja.

Pročitajte više
Optimizacija infrastrukture

Poznati IT trendovi se kreću bržim tempom i većim opsegom, a da li je Vaša IT infrastuktura dovoljno efikasna i finansijski isplativa da bi to ispratila? Poseban izazov je uspostaviti IT infrastrukturu koja odgovara na oba zahteva. Zahvaljujući našem dosadašnjem iskustvu na preko 50 projekata možemo vam pomoći u izradi optimalne IT infrastruture na talasu ostvarivanja kompanijskih ciljeva.

Pročitajte više
Premium web hosting

Oslonite se na platformu visokog kvaliteta sa garantovanom dostupnošcu od 99,99% i našu punu ekspertsku podršku. Mi hostujemo 7 od 10 najposećenijih sajtova u Srbiji.

Pročitajte više

Zašto Mainstream?

Multicloud ekspertiza

Uz partnerstvo sa vodećim javnim cloud provajderima – Amazon Web Services, Microsoft Azure i Google Cloud – i Mainstream Enterprise Cloud platformu, omogućavamo vam da iskoristite tehničke i komercijalne mogućnosti različitih platformi. Proizvodnim kompanijama koje žele da kombinuju on-premise i cloud tehnogije, Mainstream nudi i podršku za implementaciju hibridnog cloud rešenja.

Optimizacija IT infrastrukture

Strateškim konsultacijama i razvojem personalizovanih rešenja, pomažemo kompanijama da unaprede performanse svojih IT sistema i isplativnost tehničkih investicija uz efikasno korišćenje cloud i computing resursa. Naš dugoročni pristup saradnji stvara okvire za stalno unapređenje IT-ja u skladu sa poslovnim zahtevima, tržišnim promenama i najnovijim tehnologijama.

Stručan IT tim i 24x7 podrška

Mainstream sertifikovanii eksperti za implementaciju i održavanje cloud infrastrukture su vam na raspolaganju 24/7, kao ekstenzija vašeg tehničkog tima. Mi preuzimamo kompletnu odgovornost za funkcionisanje vaših sistema i uz proaktivnu komunikaciju sa razvojnim timovima garantujemo vrhunsku dostupnost IT servisa.

Pouzdana regionalna infrastruktura

Naš data centar ekosistem u Srbiji i unutar Evropske unije garantuje maksimalnu redundansu, dostupnost, regulatornu usklađenost i agilno uspostavljanje operacija na alternativnoj lokacija. Svi Mainstream data centri su usklađeni sa Tier 3 standardima. Takođe, naše cloudi servisi uključuju stručnu podršku za održavanje infrastrukture i bezbednosti podataka, kao i stroge ugovore o nivou usluga (SLAs).

Sve cloud usluge na jednom mestu

Kao kompanija sa 100% fokusom na cloud, Mainstream donosi široku ponudu naprednih cloud rešenja i konsultantskih usluga. Od optimizacije postojećih sistema do kompleksnih projekata migracije, naši eksperti poseduju dugogodišnje iskustvo, sertifikate i ekspertizu koja vam je potrebna da ostvarite maksikum od cloud tehnologija.

Konsultujte se sa našim stručnjakom

Bojan Vitnik

System Architect

 

Od ranog doba u dodiru sa *nix baziranim sistemima i Open Source tehnologijama. Samouk u nekoliko programskih jezika. Znanje i sposobnosti iz ranog doba dalje razvio kroz fakultetsko obrazovanje i rad u akademskoj sredini sa fokusom na analitičke sposobnosti i razumevanje kompleksnih sistema. Sa svojih 10 godina iskustva, ekspert je u oblasti cloud hosting tehnologija, virtuelizacionih platformi, sistema visoke dostupnosti i automatizacije. Svojim veštinama doprineo je razvoju novih servisa i usluga u kompaniji Mainstream kao i automatizaciji IT procesa. Značajan doprinos ostvario je i u svetu Open Source softvera a pre svega u radu na Ansible projektu gde je aktivan contributor.

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

  Popunite formu

  captcha