Managed Services – put do bezbednog poslovanja

managed services

U prethodnom tekstu Managed Services – ekonomska isplativost i efikasnost poslovanja definisali smo Managed Services kao isplativo rešenje koje doprinosi efikasnijem poslovanju kompanije. Ovaj put dopunjujemo prethodnu definiciju predstavljajući vam preostale značajne benefite ovog rešenja.

3.Viši nivo sigurnosti i optimalna bezbednost sistema

Da li ste znali da je kompanijama potrebno u proseku oko 6 meseci da primete da su njihovi podaci kompromitovani usled ranjivosti infrastrukture i loše obezbeđenog IT sistema? Uglavnom su posledice prekid poslovanja ili nedostupnost sajta, krađa informacionih sredstava, povreda reputacije, oštećenje infrastrukture, kao i pravne tužbe od strane krajnjih korisnika u slučaju da su njihovi lični podaci kompromitovani i zloupotrebljeni u sklopu napada.

Najčešće su u pitanju slučajevi gde kompanije, vodeći se željom da bolje kontrolišu i uštede resurse – zapravo izvuku deblji kraj jer jednostavno nemaju dovoljno kapaciteta i ekspertize da kontinuirano prate promene u svim oblastima. Svet sajber kriminala je znatno uznapredovao i danas postoji niz različitih oblika koje je često veoma teško identifikovati, a kamoli brzo odreagovati i sprečiti katastrofu.

Bezbednost IT sistema je važna za sve kompanije, a naročito za one koje upravljaju osetljivim podacima korisnika. Uz Managed Services, možete da računate na tim stručnjaka koji preuzima punu odgovornost za funkcionisanje, sigurnost i dostupnost Vašeg sistema. Mainstream garantuje stalnu podršku (24/7), kao i 99,99% dostupnost Vašeg servisa. Tim ima ogromno iskustvo pomoću kojeg efektno upravlja rizicima, čineći Vaš sistem maksimalno zaštićenim.

4. Bolja produktivnost i neometani rad zaposlenih

Kako bi ostale konkurentne na tržištu i držale korak sa vremenom, kompanije moraju sve brže i efikasnije da se menjaju i inoviraju. Jedan od preduslova za to je fokus na aktivnosti koje su ključne za poslovanje. Ostale aktivnosti kompanije prepuštaju partnerima ili saradnicima čime oslobađaju vreme i otvaraju prostor za bavljenje krucijalnim stvarima. Još jedan ključni aspekt je da se ovakvim pristupom kompanije oslobađaju delom odgovornost i rizika koje pomenute aktivnosti nose sa sobom.

Uz Managed Services, imate podršku stručnog IT tima koji na sebe preuzima operativno zahtevne procese i brigu o sistemu. Čak i u slučaju da imate oformljen IT sektor unutar kompanije, Vaš tim može da se fokusira na implementaciju novih tehologija i strateški razvoj kompanije bez dodatnog opterećenja.

5. Unapređenje IT infrastrukture

Kompanijama često nedostaju informacije o tome šta sve mogu da očekuju od Managed IT usluga. Jedan od aspekata koji se tokom saradnje pokazuje kao ključan jeste savetodavna uloga partnera i njegova proaktivna IT podrška.

Managed IT usluge podrazumevaju blisku saradnju sa postojećim IT timom kako bi se unapredile performanse sistema i maksimalno modernizovali IT procesi. Prema tome, Vaš odabrani partner (tj. pružalac managed usluga) nije samo neko ko će se pobrinuti da sve funkcioniše kako treba, već Vam takođe može pomoći pružanjem stručne podrške za razvoj poslovanja.

Tim kompanije Mainstream najpre analizira postojeću infrastrukturu i u saradnji sa klijetom, definiše izazove i buduće planove. Potom se na osnovu te analize kreiraju različite opcije u domenu unapređenja IT infrastrukture. Pritom se u obzir uzimaju finansijske mogućnosti i radi se u prethodnom tekstu pomenuta analiza sveukupnih troškova (TCO), kako bi krajnje rešenje u potpunosti odgovaralo stvarnim kompanijskim potrebama.

Uvidom u preostale benefite Managed IT usluga, došlo je vreme da predstavimo konačnu definiciju ovog rešenja. „Managed Services predstavlja isplativo rešenje koje doprinosi efikasnijem, bezbednijem i produktivnijem poslovanju vaše kompanije uz garanciju da će vaša IT infrastruktura biti uvek na visini zadatka.“


Za dodatne informacije o Managed uslugama i o tome kako Mainstream može podržati napredak vašeg poslovanja kontaktirajte nas na business@mainstream.rs

Prijavite se na Newsletter

Ukoliko želite da dobijate relevantne vesti i nove blog tekstove ostavite svoj kontakt.


Autor
Mainstream
Mainstream

Podelite

Povezani članci

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

    Popunite formu

    captcha