Održan Power BI kurs – prvi u nizu

 

Današnje potrebe izveštavanja su prevazišle tabelarne prikaze i poentiranje vrednosti u moru polja Excela. Podaci su svuda, i svakodnevno se njihova količina u našem poslovanju povećava i umnožava. Izdvojiti bitno od nebitnog i fokusirati se na suštinu postao je jedan od izazova u tom moru podataka. Svako od nas ima svoj princip, taktike i svakodnevni način izvršavanja obaveza, ali i pored toga treba podići nivo efikasnosti.

Microsoft Power BI je alat koji mogu koristiti osobe, sa tehničkim iskustvom, ali svakako i oni koji to iskustvo nemaju a bave se problemima adekvatnog izveštavanja. Baš iz tog razloga, kako bismo približili upravljanje i upotrebu Power BI alata, protekle nedelje organizovali smo obuku u Admin Trening centaru – ATC,  a predavač je bio naš sjajan saradnik Ivan Tamburić.

Polaznici su bili iz različitih firmi, jasno i različitog iskustva ali i tehničkog obrazovanja. Osobe koje su u analitici su pokazale interesovanje za deo obuke oko uvoza podataka u alat, dok su polaznici pokazali i veliki značaj na finalni output, vizuelni momenat prezentovanja unešenih podataka.

Koji su to osnovni benefiti za kompanije, koje smo prepoznali tokom radionice, pri korišćenju Power BI alata:
  • Jednostavnost u korišćenju i intuitivan korisnički interfejs
  • Svi podaci objedinjeni u jedan izveštaj
  • Donošenje adekvatnih budućih kompanijiskih koraka, na osnovu analiziranja trenutnog stanja

Prema listi ponuđenih načina prikaza, Power BI pruža lako kreiranje grafikona i kontrolnih tabli. Interesantno je da se filtriranje prikaza na jednom grafikonu odražava na druge grafikone. Time je moguće istaći podatke koji su u korelaciji sa drugim nizom podataka. Power BI alat može biti vrlo pristupačan različitim poslovnim funkcijama, uz adekvatno prilagodjavanje poslovanju. Od finansijskih izveštaja, pa sve do prodajnog sektora koji treba uvezati sa marketingom.

 


 

Power BI radionica je interaktivnog karaktera i pogodna za učenje, ali ukoliko je potrebno uskladiti sa specifičnim poslovanjem, zahteva se određeno vreme i angažovanje. Naši stručnjaci, Aleksandar Nedeljković, Milica Šaulić i Bogdan Rakić su tu da vas posavetuju koji je najbolji način da konsolidujete vaše podatke i uznapredite poslovanje.

Ukoliko želite sami da probate Power BI alat, iskoristite besplatnu verziju Trial naloga u trajanju od 30 dana. Probajte i javite nam se sa utiscima!

Prijavite se na Newsletter

Ukoliko želite da dobijate relevantne vesti i nove blog tekstove ostavite svoj kontakt.


Autor
Mainstream
Mainstream

Podelite

Povezani članci

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

    Popunite formu

    captcha