Politika kolačića

Ovom politikom vas obaveštavamo o upotrebi kolačića na vebsajtu www.mainstream.rs. Posetom samog vebsajta u prilici ste da se složite sa upotrebom kolačića.

Naša politika objašnjava šta su kolačići, kako ih koristimo, kako im treća strana može pristupiti, kako ih možete kontrolisati, kao i dodatne informacije o kolačićima. Mainstream DOO zadržava pravo da izmeni sadržaj ove politike u skladu sa izvršenim promenama.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš pretraživač prikuplja od vebsajtova koje posećujete. Datoteka kolačića se čuva u vašem računaru ili mobilnom telefonu i omogućava da se prepoznaju i zapamte relevantne informacije.

Kolačići su korisni jer vam omogućuju određene funkcionalnosti i unapređenje korisničkog iskustva na samom vebsatju. Takođe se mogu koristiti i za prilagođavanje reklama vašim interesovanjima, što je bazirano na vašim prethodnim pretragama.

Sesijski kolačići se automatski brišu kada zatvorite svoj pretraživač, dok trajni kolačići ostaju na vašem uređaju i nakon što zatvorite pretraživač.

Kako Mainstream koristi kolačiće?

Naš vebsajt koristi statističke i marketinške kolačiće.
Statistički kolačići nam pomažu da razumemo kako posetioci koriste vebsajt. Sa druge strane marketinški kolačići služe za praćenje posetilaca kroz veb stranicu. Cilj je prikazati reklame koje su relevantne za posetioca samim tim korisnije i za oglašivače.

Naziv kolačića Izvor Svrha Trajanje
_ga mainstream.rs Koristi se za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi vebsajt. 2 godine
_gat mainstream.rs Korišćen od strane Google Analytics. Ne čuva nikakve informacije o korisniku već služi da se ograniči broj zahteva koji treba da se izvrši na doubleclick.net 1 dan
_gid mainstream.rs Koristi se za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi vebsajt. 1 dan
r/collect doubleclick.net Ovaj kolačić šalje informacije o uređaju i ponašanju posetioca. Prati poesitoca kroz različite uređaje kojim pristupa vebsajtu i različitim marketinškim kanalima. Sesijski
rc::c google.com Sesijski

 

Kako treća lica koriste kolačiće na stranici?

Pored sopstvenih kolačića, mogu se koristiti i različiti kolačići trećih strana za potrebe praćenja statistike korišćenja vebsajta, za potrebe usmerenog oglašavanja i tako dalje. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane našeg servisa, ali mogu služiti za normalno funkcionisanje vebsajta. Napominjemo da nismo odgovorni za praksu zaštite privatnosti trećih lica koji mogu biti povezani sa ovim vebsajtom.

Kako mogu da kontrolišem kolačiće?

Ukoliko želite da onemogućite kolačiće to možete uraditi putem vašeg web pretraživača. Pre toga treba napomenuti da vebsajt funkcioniše optimalno samo ukoliko su kolačići u vašem pretraživaču omogućeni.

Podešavanje kolačića u Google Chrome-u

Podešavanje kolačića u Firefox-u

Podešavanje kolačića u Internet Explorer-u

Podešavanje kolačića u Safari-ju

Podešavanje kolačića u Opera-i

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

    Popunite formu

    captcha