Put u Mainstream Enterprise Cloud – od fizičke do cloud infrastrukture

Enterprise Cloud

Za mnoge kompanije prelazak na Cloud predstavlja izazovan zadatak. Međutim, uz pouzdanog IT partnera migracija se i ne mora činiti previše zahtevnom. Bez obzira da li su motivi prelaska niži troškovi, poboljšana bezbednost ili izrazito visok uptime, u procesu migracije neizostavna je podrška pravog IT partnera.

Pre prelaska na Cloud, kompanija se uglavnom u potpunosti oslanja na fizičku IT infrastrukturu. Prvi izbor koji se stavlja pred donosioce odluka je da li upravljanje i monitoring kompletnom IT infrastrukturom obavljati in-house ili ga prepustiti IT partneru.  Kao troškovno efikasnije, ali i fleksibilnije rešenje prirodno se nameće druga opcija odnosno outsource.

Takvo rešenje pružaju i naše kolege iz kompanije IT4biz. Usluga Tvoj IT Vam omogućava da na lak način outsource-ujute kompletnu IT infrastrukturu uz jednostavan način planiranja troškova.

Šta outsource kompletne IT infrastrukture donosi vašem biznisu?

Usluga Tvoj IT obuhvata svu potrebnu fizičku IT infrastrukuru instaliranu na vašoj lokaciji i 24/7 IT podršku koja uključuje monitoring  i održavanje IT infrastrukuture. Pored on-premise rešenja, ona delom uključuje i Cloud IT infrastrukturu. Prvenstveno kroz Cloud backup čime se poslovni podaci smeštaju i na cloud servere, zarad veće sigurnosti.

Na raspolaganju su vam Tvoj IT paketi, kao i dodatne usluge putem kojih možete zadovoljiti sve IT potrebe na jednom mestu. Ne podrazumeva početna kapitalna ulaganja, već se naplata usluge vrši na mesečnom nivou. Pored legalnog i uvek ažuriranog softvera i hardvera, performanse i dostupnost usluge su zagarantovane putem SLA.

U momentu kada zahtevi poslovanja ne mogu biti zadovoljeni samo uz Tvoj IT pakete, kompaniji je na raspolaganju Mainstream Entreprise Cloud rešenje koje se kreira u skladu sa potrebama kompanije.

Šta je Mainstream Enterprise Cloud i koji su njegovi benefiti?

Enterprise cloud je rešenje koje omogućava pouzdano izmeštanje infrastrukture u cloud. Platforma je namenjena onima koji žele da povećaju produktivnost, efikasnost i sigurnost poslovanja svojih kompanija. Glavni benefiti su:

  • Skalabilnost resursa prema trenutnim potrebama poslovanja;
  • Maksimalna dostupnost aplikacija i podataka;
  • Sigurnost podataka u nepredviđenim okolnostima;
  • IT sektor dobija više vremena da se fokusira na strateške IT inicijative;
  • Stalna dostupnost ekspertske podrške kroz naše managed usluge;
  • Troškovi postaju predvidivi i lakši za kontrolisanje i upravljanje.

Pored brojnih prednosti, implementacija cloud tehnologije može predstavljati veliki izazov za svaku kompaniju. Usled čega je analiza poslovanja i izbor pouzdanog IT partnera veoma značajna stavka.

Kako izgleda cloud implementacija?

Iako deluje samo kao IT projekat, cloud implementacija je zapravo projekat strateški bitan za celu kompaniju i njen način poslovanja. Kompanije koje odluče da razmotre implementaciju cloud-a u svoj postojeći sistem, nailaze na brojne izazove. Neki od njih su sagledavanje različitih cloud opcija i njihove međusobne analize.

Bez obzira da li će odabrati Mainstream Enterprise Cloud, pristup koji mi savetujemo kompanijama, pre svega podrazumeva analizu postojeće infrastrukture i poslovnih potreba. Potom se analiziraju i procenjuju aplikacije i podaci koji mogu biti izmešteni u cloud, izbor cloud modela i kreiranje cloud arhitekture, plan migracije, back up podataka i tek onda sama migracija.

Svaka kompanija je priča za sebe, zbog čega kreiramo rešenja koja su prilagođena vašem poslovanju. Kako bismo bili u stanju to da postignemo na raspolaganju vam je Cloud Feasibility analiza.


Ukoliko smatrate da vaša kompanija još nije spremna da potpuno ili bar delimično pređe na cloud, usluga Tvoj IT je sjajna opcija. Međutim ukoliko zahtevi vašeg poslovanja rastu i potrebno vam je fleksibilnija i skalabilnija infrastruktura, Mainstream Enterprise Cloud je rešenje za vas.

Ukoliko želite više da se informišete o mogućnostima koje IT4biz i Mainstream mogu pružiti vašoj IT infrasrtukturi, konktaktirajte nas na business@mainstream.rs i prijavite se za besplatne konsultacije.


Autor
Avatar
Nikola Blaževski

Podelite

Povezani članci

Kontaktirajte nas

Pošaljite nam svoje mišljenje

Popunite formu