Saznajte zašto je neophodno da kompanije imaju dobar plan za oporavak od katastrofe?

disaster recovery plan

Jasno je da katastrofu teško možemo predvideti. Ono što možete da uradite je da mislite unapred i napravite detaljan plan oporavka (tj. disaster recovery plan). Na taj način ćete biti u situaciji da se u najkraćem mogućem roku i uz minimalne gubitke vratite u normalan ritam poslovanja.

Kako biste bili korak bliže izradi svog plana oporavka, 4. juna organizujemo webinar na kome možete saznati kako da izaberete pravo disaster recovery rešenje za svoje poslovanje.

Kompanije često ne pridaju potrebnu pažnju strategijama za oporavak podataka i IT sistema. Tek kad nastupi problem, vide se posledice minimalizovanja rizika koji proizilaze iz ranjivosti IT infrastruktura.

Busines continuity (BC) plan predstavlja metodologiju kojom se definiše kako će kritične funkcije i operacije preduzeća nastaviti sa radom u slučaju nepredviđenih nepovoljnih okolnosti. Ovaj plan daje odgovor na pitanje – Kako da održimo poslovanje u slučaju katastrofe?

Sa druge strane Disaster recovery (DR) plan je deo BC plana i odnosi se na uži aspekt, aspekt oporavka samog IT sistema – očuvanja podataka, pokretanja ključnih aplikacija, oporavka infrastrukture kompanije i tehnoloških komponenti.

Veoma je važno za opstanak kompanija da imaju i Business continuity plan i Disaster recovery plan. Prema istraživanjima oko polovine firmi koje zadesi neka vrsta katastrofe ne uspe u potpunosti da se oporavi. Kad su u pitanju manje kompanije ova brojka je još kritičnija.

Nemogućnost kompanije da isporuči svoje proizvode ili svoje usluge može imati ozbiljne posledice na budućnost poslovanja. Obezbediti i osigurati opstanak poslovanja, odnosno odabir pravog DR rešenja svakako je jedan od bitnijih zadataka menadžmenta.

disaster recovery plan webinar

Kompleksna odluka sastoji se iz niza koraka koje treba preduzeti a kako bismo kompanijama približili o čemu se radi, kompanija Mainstream organizuje webinar na temu DISASTER RECOVERY: Kako izabrati najbolje rešenje?

Na ova ali i mnoga druga pitanja odgovoriće Goran Milošević, Service Delivery Director, na webinaru koji se održava 4. juna od 11h u organizaciji kompanije Mainstream i NetApp-a.

Prijavite se na Newsletter

Ukoliko želite da dobijate relevantne vesti i nove blog tekstove ostavite svoj kontakt.


Autor
Mainstream
Mainstream

Podelite

Povezani članci

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

    Popunite formu

    captcha