Data servisi

U vreme intenzivne digitalizacije poslovanja, sve veći  broj kompanija se suočava sa izazovom kako uspešno staviti u funkciju poslovanja velike količine prikupljenih podataka. Tradicionalni pristupi više nisu adekvatni da efikasno prikupljaju, čuvaju, integrišu i obrađuju sve ove podatke. Data servisi pružaju kompanijama dodatnu vrednost kroz analizu podataka, automatizaciju marketinskih i poslovnih akcija, situacionu i prediktivnu analitiku, detekciju anomalija, prediktivno održavanje i sl. Data servisi se sastoje iz tri osnovna sloja – infrastrukture (data lake), algoritama (data science) i automatizacije (machine learning).

Mainstream data servisi doprinose stvaranju vrednosti za vašu kompaniju kroz pametno upravljanje podacima putem Microsoft Power BI i/ili Data lake rešenja.

Prednosti

Fleksibilnost i brz pristup podacima

Zaposleni mogu lako pristupiti Data Lake-u sa bilo kakvim konkretnim zahtevima koji  omogućava da dobijete pouzdane informacije u svakom trenutku u cilju donošenja optimalnih poslovnih odluka iz strukturno i prostorno raznovrsnih izvora podataka.

Svi podaci na jednom mestu

Data lake čuva podatke na jedan nestruktuiran način, bez utvrđene hijerarhije podataka ili bilo kakve organizacije i kategorizacije podataka. Dakle, podaci se nalaze u svojoj “sirovoj” formi, nisu obrađeni, nisu tipološki jednaki i dolaze od najrazličitijih izvora.

Pouzdanost i stalna dostupnost

Ukoliko je Data lake smešten na cloud-u pristup podacima je osiguran, u bilo koje doba i sa bilo koje lokacije. Mainstream koristi brojne tehnike autentifikacije i enkripcije kako bi se osigurala bezbednost podataka.

Efikasna detekcija anomalija

Jedna od najčešćih primena jeste detekcija anomalija (anomaly detection) gde je na osnovu korelacije između više različitih parametara moguće predvideti kada će neki element poslovanja da potkaže.

Mainstream Data servisi

Mainstream Data lake

Oslonite se na najviši nivo performansi i dostupnosti uz našu punu ekspertsku podršku i garanciju na nivou servisa. Preuzimamo punu odgovornost kako bi naši klijenti bezbrižno vodili svoje poslove.

Pročitajte više
Mainstream Power BI

Bezbednost, jednostavnost i brzina su tri glavne prednosti Power BI rešenja i tri ključne mere uspeha u poslovanju kompanija.

Pročitajte više

Konsultujte se sa našim stručnjakom

Aleksandar Nedeljković

Chief Business Officer

 

Kao CBO u Mainstreamu odgovoran je za finansijsku strategiju, osiguranje dugoročnog rasta kompanije i razvoj konsultantskih usluga. Iskustva je sticao kao menadžer u sektoru za poslovno savetovanje u Deloitte-u i kao savetnik za strana ulaganja u SIEPA-i. Specijalista za digitalnu transformaciju, dizajn operativnih modela, izradu TCO analiza i business case-ova za smanjenje troškova i ostvarivanje sinergija u procesu konsolidacija sa fokusom na korićenje novih tehnologija.

Zašto Mainstream?

Tehnička izvrsnost i sigurnost

Ulažemo u najkvalitetniju opremu koja zadovoljava enterprise standarde, kao i u konstantno unapređenje sistema i naših servisa. Mainstream tim čine najbolji stručnjaci koji aktivno prate promene i inovacije u tehnologiji i pomažu klijentima da budu u toku sa novim i boljim rešenjima. Naša enterprise cloud platforma garantuje sigurnost vaših podataka, procesa i aplikacija.

  • Enterprise nivo tehnologija i 24/7 ekspertska podrška i savet
  • Osiguranje od poslovne odogovornosti

Iskustvo i ekspertiza

Respektabilni klijenti sa kompleksnim potrebama koriste naše usluge više od 10 godina. Za najrazličitije poslove – od rešenja za klijente koji uveliko rade na procesu digitalizacije poslovanja, preko klijenata koji žele da modernizuju svoju infrastrukturu, pa sve do onih koji žele najoptimalnije da iskorististe svoj IT sistem, mi garantujemo svojim desetogodišnjim iskustvom i timom odabranih eksperata.

  • Preko 10 godina iskustva i 200+ klijenata iz različitih industrija
  • Poseban fokus i posedovanje ekspertskih znanja u oblasti IT infrastrukture

Rešenje prilagođeno klijentu

Naš pristup je zasnovan na razumevanju specifičnosti, poslovnih ciljeva i potreba svakog klijenta kako bismo uvek najboljim rešenjem podržali njihovo poslovanje. Cilj nam je da savremenim servisima i efikasnom podrškom kroz dugoročnu saradnju podržimo rast i napredak naših klijenata.

  • Individualni pristup svakom klijentu
  • Posvećenost razumevanju poslovnih i IT ciljeva poslovanja

Povezani članci

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

    Popunite formu

    captcha