SAS analitika na cloud-u

Iskoristite nove tehnologije da realizujete pun potencijal poslovne analitike i transformišete podatke u dragocene informacije. Koristeći SAS softver u cloud-u, vaša kompanija može da unapredi analitičke upite i dobije brze, konzistentne i precizne odgovore na ključna poslovna pitanja.

POČNI VEĆ DANAS

Jedna platforma za sve analitičke projekte

Podaci prave razliku

U konkurentnom okruženju, podaci više nisu nešto što je “dobro imati” već instrument – za brzo usklađivanje sa tržišnim zahtevima i smanjenje rizika. Samim tim, analitički alati nisu rezervisani za data eksperte;  primenjuju ih korisnici iz najrazličitijih sektora, u industrijama poput finansija, e-commerca, maloprodaje i medija.

SAS tehnologija omogućava kompanijma da integrišu, analiziraju i pretvore podatke u informacije za rešavanje konkretnih problema. Sve to je moguće na jednoj, cloud-ready platformi, bez potrebe za različitim softverskim aplikacijama.

 

Ponuda rešenja

Kao SAS Managed Analytics Services Provider, pomažemo kompanijama da osnaže svoje poslovanje uz napredna rešenja za integraciju, analizu i vizualizaciju podataka, hostovana na privatnom ili javnom cloud-u:

 • SAS data integration: rešenje za brzu i efikasnu integraciju velikih količina nekonzistentnih, decentralizovanih podataka na odvojenim IT sistemima.
 • SAS vizuelna analitika: interaktivni izveštaji, analitika i razmena informacija na jednoj platformi sa fleksibilnom, cloud-native arhitekturom.
 • SAS vizuelna statistika: napredne mogućnosti za kreiranje predkitivnih modela prilagođenih poslovnim zahtevima, uz kombinaciju vizuelnog interfejsa i in-memory procesiranja.

Poslovni korisnici

SAS Viya platforma objedinjuje različite tehnologije, polja ekspertize i procese na modernoj, skalabilnoj infrastrukturi. Zahvaljujući jednostavnom interfejsu i funkcionalnostima, platforma nije rezervisana isključivo za korisnike sa tehničkim predznanjem. Mogu je koristiti:

 • Analitičari podataka
 • Biznis analitičari
 • Domenski eksperti u marketingu, finansijama, računovodstvu
 • C-level menadžment i donosioci odluka.

Prednosti SAS analitike u cloud-u

Jednostavnija primena

Bez ulaganja u fizičku infrastrukturu. Bez  hardverskih instalacija i konfiguracija koje oduzimaju vreme vašim IT ekspertima. Izbegnite kompleksnost on-premise tehnologija i fokusirajte se na stvaranje vrednosti od podataka.

Skalabilna infrastruktura

Koristeći SAS analitiku u cloud-u, dobijate pristup fleksibilnoj infrastrukturi koju možete dinamički da prilagođavate novim zahtevima za analizu podataka, bez skupih nadogradnji.

Optimizacija postojećeg rešenja

Ako već koristite SAS softver, migracija na cloud će vam omogućiti da optimizujete investiciju kroz tehničku procenu, TCO analizu i definisanje optimalne infrastrukture za troškovnu efikasnost rešenja.

Bolji performans

Modernizujte analitiku i ubrzajte procesiranje podataka koristeći elastičnu i skalabilnu SAS Viya platformu, dizajniranu da iskoristi agilnost i snagu cloud infrastrukture.

Želite da primenite poslovnu analitiku u svom poslovanju?

Kontaktirajte nas

Zašto Mainstream?

End-to-end usluga

Naša usluga uključuje SAS licence i fully managed infrastrukturu: sve što vam je potrebno da brzo pristupite SAS analitici. Pored inicijalne analize potreba, naši konsultanti su tu da vam pomognu da cloud okruženje prilagodite budućim analitičkim zahtevima, i optimizujete performans rešenja.

Multicloud ekspertiza

Uz partnerstvo sa vodećim javnim cloud provajderima – Amazon Web Services, Microsoft Azure i Google Cloud – i Mainstram Enterprise Cloud platformu – pomažemo vam da implementirate SAS rešenje na platformi koja najviše odgovara potrebama vašeg poslovanja, i vašoj IT strategiji.

Saznajte kako da dobijete maksimum od SAS rešenja na cloud-u

Kontaktirajte nas

Personalizovan cloud model

Bilo da vam je potrebna single-server ili kompleksna SAS instalacija, Mainstream eksperti će dizajnirati cloud okruženje za optimalan performans SAS softvera u vašoj kompaniji. Ukoliko već koristite SAS tehnologiju i želite da je prebacite sa legacy sistema na cloud, pomoći ćemo vam da kreirate strategiju migracije, izvršite troškovnu procenu i optimizujete procese kako biste dobili maksimum od cloud storidža i computing resursa.

Garantovana bezbednost

Mainstream stručnjaci primenjuju najviše, proverene bezbednosne standarde u cloud implementaciji, sa fokusom na zaštiti poslovnih podataka. Naša Mainstream Enterprise cloud platforma osigurava da će podaci koje generiše vaše analitičko rešenje biti maksimalno zaštićeni u izolovanom cloud okruženju, uz redovan backup.

Konsultujte se sa našim ekspertom

Aleksandar Nedeljković

Chief Business Officer

 

Kao CBO u Mainstreamu odgovoran je za finansijsku strategiju, osiguranje dugoročnog rasta kompanije i razvoj konsultantskih usluga. Iskustva je sticao kao menadžer u sektoru za poslovno savetovanje u Deloitte-u i kao savetnik za strana ulaganja u SIEPA-i. Specijalista za digitalnu transformaciju, dizajn operativnih modela, izradu TCO analiza i business case-ova za smanjenje troškova i ostvarivanje sinergija u procesu konsolidacija sa fokusom na korićenje novih tehnologija.

Imate pitanja, ideju ili komentar?

Kontaktirajte nas.

  Popunite formu

  captcha